Westkaai in regie van Thibaud Delpeut-IX

Dit seizoen volg ik een cursus theater kijken van Loek Zonneveld. Loek heeft voorstellingen uitgezocht, die voorbeschouwd worden. Iedereen koopt zelf een kaartje voor de voorstelling en vervolgens wordt er (meestal met de regisseur) nabeschouwd. Nog t/m 10 december door het land. Ook ben ik lid geworden van We are Public, een fantastische manier om goedkoop voorstellingen te zien.
Westkaai, is een mooie, indringende voorstelling. Hoewel geschreven in 1985 door de Franse schrijver Bernard-Marie Kolt├Ęs is het stuk heel erg relevant voor onze huidige tijd. Racisme, verworpenen, migranten, het komt allemaal aan bod. Er werd prachtig gespeeld. Behalve Titus Muizelaar kende ik geen van de spelers. Wat een verrassing.
Afgelopen dinsdag konden wij 2 uur met Delpeut van gedachten wisselen. Het ging o.a. ook over de hoop voor onze samenleving. Hij citeerde een Afrikaanse schrijver, die geschreven heeft, laten we een streep zetten onder de historie (niet de historie vergeten) en in collectiviteit verder gaan bouwen aan onze betere samenleving.
Het lijkt een utopie in een periode, waar zojuist Donald Trump tot president van de VS is gekozen.